Buitenschilderwerk professioneel uitbesteden

Buitenschilderwerk is essentieel voor het onderhoud van uw woning. Het schilderwerk is niet louter decoratief, maar biedt uw woning ook een mate van bescherming tegen weersinvloeden en andere externe factoren die uw woning aan kunnen tasten. Het op tijd onderhouden van het buitenschilderwerk van uw woning is daarom essentieel. U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het plegen van onderhoud aan het buitenschilderwerk, maar deze omvangrijke klus aan een professionele schilder over laten biedt ook de nodige voordelen.

buitenschilderwerk
buitenschilderwerk

Professioneel buitenschilderwerk

Het grootste voordeel van het werk uitbesteden aan een professionele schilder is dat u garantie heeft op de kwaliteit van het schilderwerk. Daarnaast werkt een professionele schilder snel en is de klus in een mum van tijd geklaard waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft en nu niet met half lege verfblikken achterblijft.

Buiten Schilderwerk
Buiten Schilderwerk

Kosten-baten

Het inhuren van een professionele schilder kost waarschijnlijk meer geld dan wanneer u zelf te verfkwast ter hand neemt. Toch dient u even verder te kijken dan de absolute kosten die u kwijt bent aan het inhuren van een schilder. Een professionele schilder met uitgebreide kennis van materialen, schildertechnieken en oppervlaktebehandelingen en een jarenlange ervaring levert kwaliteit zodat u niet na een jaar moet constateren dat het werk beter opnieuw gedaan kan worden. Daarnaast kan een ervaren schilder precies inschatten wat uw schilderklus aan uren en materialen kost. Met deze expertise kan een ervaren, professionele schilder u een offerte op maat presenteren. Globaal gezegd kunnen we in dit artikel wel een indicatie geven waaraan u moet denken als u de volledige buitenkant van uw woning wilt laten schilderen. De prijs die een schilder hiervoor berekent bestaat natuurlijk uit zowel de arbeid die geleverd moet worden als de materialen die gebruikt worden. Een precieze prijsindicatie hangt natuurlijk helemaal van de oppervlakte af die geschilderd moet worden. U kunt zich wellicht voorstellen dat het schilderen van een villa een grotere klus is dan het schilderen van een appartement en dat het kostenplaatje navenant is. Voor het verrichten van buitenschilderwerk aan een appartement ligt de gemiddelde offerte van een professionele schilder tussen de 900 en 1000 euro. Een tussenwoning is iets duurder, want de te schilderen oppervlakte is groter. De prijs voor het buitenschilderwerk aan een tussenwoning ligt rond de 1500 euro. Een hoekwoning of twee-onder-een-kap woning ligt qua prijs voor het schilderwerk rond de 3000 euro en een vrijstaande woning die rondom geschilderd moet worden kost ongeveer het dubbele daarvan. Het kan natuurlijk ook zijn dat u niet uw volledige woning opnieuw wilt laten schilderen, maar dat u slechts een gedeelte van het huis of een specifiek onderdeel wilt laten schilderen. U dient dan rekening te houden met uurtarieven die liggen tussen de 40 en 50 euro. Uw schilder kan u ook een prijs in rekening brengen die gebaseerd is het op het aantal vierkante meters dat geschilderd moet worden. De gemiddelde vierkante meter prijs ligt rond de 35 euro. Het verschil tussen een uurtarief of een tarief per m2 wordt meestal gekoppeld aan de uit te voeren werkzaamheden. Betreft het werk dat redelijk gemakkelijk en snel uitgevoerd kan worden, zoals het schilderen van uw gevel of schutting, dan rekent een schilder een prijs per m2. Gaat het om werk dat een stuk meer precisie vereist zoals het schilderen van uw buitenkozijnen, dan rekent een schilder een uurtarief omdat hij langer werk heeft aan het schilderen van een relatief klein oppervlak.

Offerte op maat

Let wel, de hierboven genoemde bedragen zijn globale indicaties. Schilders Pro biedt u meer dan een alleen deze indicatie van de prijzen. Op onze website kunt u snel een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte aanvragen bij meerdere schilders bij u in de buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u offertes die u direct kunt vergelijken en in een oogopslag kunt zien welke schilder u de meest voordelige offerte heeft toegezonden. Het aanvragen van een offerte is via onze website volledig vrijblijvend.

De functie van schilderen

Het schilderen en onderhouden van uw buitengevels, kozijnen en schuttingen is wellicht belangrijker dan u denkt. Niet alleen is een mooie afwerking van uw huis belangrijk, maar u wilt natuurlijk wel een goede indruk maken op vrienden, familie en passanten en dan zijn verkleuringen, afgebladderde verg en scheuren in het schilderwerk natuurlijk geen aspecten waar u direct een goede indruk mee maakt. Strak schilderwerk zorgt ervoor dat het huis er af uitziet. Daarnaast zorgt strak schilderwerk er ook voor dat uw huis beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld eens aan houtrot dat zonder goed schilderwerk veel sneller uw kozijnen aantast en vocht dat zonder goed schilderwerk veel sneller uw woning binnen zal dringen.

Buitenschilderwerk is gemiddeld eens per vijf jaar toe aan vernieuwing.

U kunt signaleren wanneer uw schilderwerk onderhouden of vervangen moet worden. Dit ziet u onder andere aan blaasjes die ontstaan in het schilderwerk of er scheurtjes ontstaan in het schilderwerk. Ook wanneer u houtrot aantreft of uw schilderwerk is erg verkleurd, zijn dit tekenen dat u niet langer moet wachten met het opnieuw laten schilderen van uw woning.

deuren schilderwerk buiten
deuren schilderwerk buiten

Ramen, deuren en meer

Welke onderdelen van uw woning rekenen we tot het buitenschilderwerk? Kortgezegd gaat het om alle oppervlakken die zich aan de buitenkant van uw woning bevinden. Toch gaat dit verder dan ramen en deuren. Denk bijvoorbeeld ook aan de schutting, de schuur en de dakkapel. De oppervlakte die natuurlijk het meest in het oog springt is de gevel van uw woning. Deze mag u niet in alle gevallen zelf (laten) schilderen, maar wanneer u een koopwoning heeft valt ook het onderhoud aan de buitengevel onder uw eigen verantwoordelijkheid. U mag overigens niet zomaar elke willekeurige kleur gebruiken om uw gevel mee te laten schilderen. In veel gemeentes gelden daar richtlijnen of regels voor. Wanneer u uw buitengevel opnieuw wilt laten schilderen en u heeft bedacht dat een kleurtje geen verkeerde keuze is, informeer dan eerst even bij uw gemeente of het toegestaan is de door u uitgekozen kleur op de gevel te schilderen. Uw schilder is meer dan de persoon die het schilderwerk voor u uitvoert. Hij kan u ook adviseren met betrekking tot kleur en kleurtoepassing. Zo kan hij een kleuradvies geven dat uw gevel perfect afstemt op de kleur van uw interieur of de kleur van uw dakbedekking, zodat het huis organisch en natuurlijk oogt en qua uitstraling het best tot zijn recht komt. Bespreek uw plannen daarom altijd even met uw schilder. Hij kan u wellicht nog een nuttig advies geven met betrekking tot de kleur van het schilderwerk.

Schilderwerken buiten
Schilderwerken buiten

Schildertijd

Een belangrijke afweging die u moet maken voor het onder handen nemen van het buitenschilderwerk van uw woning is de tijd waarin u de werkzaamheden uit wilt laten voeren. Elk weertype heeft zijn voor- en zijn nadelen. Is het bijvoorbeeld koud buiten, dan neemt het drogen van de verf langere tijd in beslag en als dat gecombineerd wordt met regen, sneeuw of hagelbuien, dan heeft dat invloed op het eindresultaat. Is het buiten tropisch warm dan heeft de schilder te maken met een ander probleem, namelijk dat de verf te snel droogt. Te sneldrogende verf laat strepen achter op het geschilderde oppervlak waardoor de schilder vaak ongewild meerdere verflagen aan moet brengen om tot een optimaal resultaat te komen.

Nu kan er in Nederland al enige jaren geen pijl meer getrokken worden op het weer, wat het plannen van groot onderhoud aan de buitenruimtes van uw woning lastig maakt.

Van oudsher wordt echter aangehouden dat de beste periode om hier aan de slag mee te gaan de periode tussen april en oktober is. In die periode wordt het werk van de buitenschilder het minst beïnvloed door (extreme) weersomstandigheden. De luchtvochtigheid en de temperatuur zijn in die maanden ideaal voor een buitenschilder. De hoogzomer uitgezonderd uiteraard, maar dan is het vaak bouwvak. De ideale temperatuur om buitenschilderwerk uit te voeren is tussen de tien en vijfentwintig graden. De luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan zeventig procent. Ligt de luchtvochtigheid hoger, dan stelt de schilder het werk even uit omdat het resultaat te veel beïnvloed wordt door de vochtigheid. De verf hecht dan niet optimaal aan het oppervlak en kan snel weer loslaten waardoor het werk, met de bijkomende extra kosten, opnieuw gedaan moet worden.

schilderwerk steiger buiten
schilderwerk steiger buiten

Winterschilder

Wanneer het niet anders kan dan het buitenschilderwerk in de winter uit te laten voeren, dan kunt u gebruik maken van de diensten van een winterschilder. Een winterschilder gebruikt een speciaal soort verf die snel droogt bij lage temperaturen, al is dat laatste de afgelopen jaren in Nederland niet echt het geval geweest. Daarnaast zet de winterschilder speciale materialen in waarmee het schilderwerk afgeschermd kan worden tegen de weersinvloeden en kan hij verf sneller laten droger door er een verwarmingsmethode op toe te passen. Schilderwerk in de winter uitbesteden aan een professionele schilder kan financieel heel interessant zijn. Schilders hebben over het algemeen in de wintermaanden minder opdrachten dan in de periode tussen april en oktober en daarom zijn schilders tarieven in de wintermaanden aanmerkelijk lager dan in het voorjaar, de zomer en het najaar. Dit kan enkele tientallen procenten op uw offerte schelen. Alleen dient u er wel rekening mee te houden dat wanneer de winter plots in al zijn hevigheid de kop op steekt, de schilder voor meerder dagen, misschien zelfs wel weken niet kan werken door de vrieskou. Hier kunt u nadelige gevolgen van ondervinden. Maar als de laatste paar winters een indicatie vormen, is het risico op een hele strenge winter voor lief te nemen als u een scherpe offerte voor uw schilderwerk wilt ontvangen.

Mogelijkheden

Zoals u kunt lezen komt er best wel wat kijken bij het schilderen van uw buitenelementen. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wat advies van een professionele schilder wilt ontvangen alvorens u beslist hoe en door wie u uw buitenoppervlakken van een nieuwe verflaag laat voorzien. Wij bieden u dan ook graag de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen bij diverse schilders bij u in de buurt. U ontvangt binnen een aantal dagen een gedegen offerte van professionele schilders die graag met uw schilderklus aan de slag gaan.

Buiten schilderwerk is 1 van onze gespecialiseerde schilderwerk diensten!

 

Buitenschilderwerk professioneel uitbesteden was first seen on https://www.schilders.pro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s